Keistimewaan biji nangka untuk rawat jantung obesiti dan mental dan banyak lagi

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


1) Nangka merupakan buah membekalkan mineral seperti N, P, K, Ca, Mg, S, Zn, Cu.

Bijinya pula kaya dengan serat tinggi dan vitamin B-kompleks.

Ini menjadikan biji nangka penting mengurangkan risiko penyakit jantung, mencegah sembelit dan menggalakkan penurunan berat badan.

2) Biji nangka juga mengandungi kanji tahan(Resistance Starch), yang mengawal gula dalam darah dan menyihatkan usus. Usus mengandungi sistem saraf Biji nangka juga anti-mikrob, yang menghalang penyakit bawaan makanan.


3) Bijinya mengandungi banyak magnesium yang memainkan peranan penting dalam menurunkan tekanan darah dan mengekalkan kesihatan tulang kerana ia membantu dalam penyerapan kalsium dan seterusnya membantu menguatkan tulang

4) Biji nangka kaya dengan protein yang sangat larut yang sesuai untuk rawatan tekanan mental dan kebimbangan( anxiety).

5) Biji nangka tinggi serat yang membantu dalam pencegahan obesiti.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Keistimewaan biji nangka untuk rawat jantung obesiti dan mental dan banyak lagi ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top