Keajaiban kopi Meredakan gastrik

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Pengalaman rawat Sakit gastrik dengan minum air kopi tanpa campuran gula atau susu.Di Malaysia dianggarkan dalam setiap 5 orang terdapat seorang yang mengalami serangan gastrik.Ianya sangat menyeksakan. Ada ketikanya berlarutan seharian.


Gastrik ialah keradangan dalam usus akibat pemakanan yang tidak sesuai seperti gula putih, gandum, karbohidrat ringkas dan perasa MSG serta pewarna.

Tahap serius boleh menyebabkan ulser pada usus.

Walaupun pakar kesihatan mengatakan kopi tidak sesuai untuk menangani masalah gastrik , namun pendapat ini didapati tidak begitu tepat.

Selain dari untuk minuman santai, kopi Rupa rupanya boleh meredakan serangan gastrik.

Kaedahnya Minum kopi kosong tanpa gula atau susu.Kesannya boleh dirasai selepas 5 minit. Kesan pedih dan menyucuk akan beransur-ansur hilang.

Kopi juga berupaya menurunkan asid urik dalam darah dengan memudahkan pengaliran keluarĀ  melalui ginjal.

Bagi pesakit gout amalan minum kopi tanpa gula dan susu dapat meredakan kekerapan serangan gout.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Keajaiban kopi Meredakan gastrik ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top