Keliru mengapa makanan manis bergula dijual dalam premis hospital

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Doktor kata gula putih dan makanan siap proses adalah Toksik yang menyebabkan penyakit metabolik.

Kedai serbaneka didalam premis sebuah hospital di Kuala Lumpur

Penyakit metabolik di Malaysia seperti kencing manis, penyakit jantung, kerosakan buah pinggang,kanser, gout, Alzheimer dan banyak lagi.

Namun jika diperhatikan di beberapa hospital di lembah Klang khususnya, kafeteria dan kedai serbaneka serta mesin layan diri (Vending Machine) menjual makanan proses atau minuman mengandungi gula berada dalam premis hospital.

Apa maknanya profesional kesihatan berkempen supaya rakyat menyelamatkan diri dari ancaman makanan tidak sihat. Dalam masa yang sama makanan bermasalah ini berleluasa dalam premis kesihatan.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Keliru mengapa makanan manis bergula dijual dalam premis hospital ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top