Mengapa orang kepulauan Polinesia sihat jantung dan tidak obes

0
1142

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Tidak perlu kepada regim diet yang agresif untuk menurunkan berat badan.

Kajian telah membuktikan bahawa Kelapa boleh membantu dalam melambatkan rasa lapar dan mempercepatkan metabolisme (penjanaan tenaga badan).

Satu kajian mendapati bahawa makan minyak kelapa dara dalam sarapan pagi boleh meningkatkan metabolisme anda sebanyak 5%, yang bermaksud membakar tambahan 120 kalori setiap hari (secara purata).

Tambahan pula, asid lemak yang terdapat dalam kelapa boleh membantu anda kekal kenyang dan kurang makan sepanjang hari.

Satu lagi kajian mendapati bahawa lelaki yang makan minyak kelapa untuk sarapan pagi mengambil kurang semasa makan tengah hari berbanding kebiasaan.Pemakanan utama penduduk di Pulau Pukapuka dan Tokelau adalah kelapa.

Kelapa adalah sumber utama tenaga untuk kedua-dua kumpulan penduduk ini.


Analisis pelbagai sampel makanan, dan biopsi lemak manusia menunjukkan kandungan laurik (12:0) dan miris (14:0) yang tinggi.

Paling mengejutkan Penyakit Jantung jarang berlaku dalam kedua-dua populasi dan tiada bukti pengambilan lemak tepu yang tinggi(dari lemak kelapa) menyebabkan masalah kesihatan.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Mengapa orang kepulauan Polinesia sihat jantung dan tidak obes ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.